Oj vad kladdigt det blev

Jag skulle ha gjort min budget. Det måste man ju ha gjort när man har företag. Jag har skjutit upp det lite för länge, så det är bra att det blir av. Det är också bra att någon som kan ämnet hjälper mig att se över siffrorna.

sudokuSiffror är möjligen en aning roande när man löser sudoku, men annars är de mest jobbiga. I affären är de bara i vägen. Jag räknar men kommer aldrig fram till samma summa som det sedan står på kvittot. Skulle jag räkna mer noggrant skulle jag få spendera en hel dag i affären. Så snabba beslut som möjligt, är ett bra motto när jag ska handla, och då blir det inte så noggrant räknat innan jag når kassan.

Den enkla överslagsräkning jag försöker mig på när jag handlar matvaror är ingenting mot den budget som ska vara klar imorgon. Jag har fyllt i rutor, strukit över och fyllt i igen och givetvis har jag undvikit att använda blyertspenna. Min budget ser ut som en kladdigt ritad sänka skepp-spelplan.

Hur löser jag det?

Det gör jag inte. Min strategi är att hitta en så ”bra” förklaring som möjligt, så jag tänker ut olika uttalanden som jag eventuellt kommer att kläcka ur mig när jag väl är där.

  1. Ehh… ja. Det gick så där, men du kanske förstår det här bättre än jag.
  2. Jo, det var så att det var lite svårt att beräkna, så….. jag ändrade lite.
  3. Egentligen skulle jag ju ha renskrivit det här, men jag tänkte att det säkert kommer att tillkomma en del justeringar. Det kanske är bäst att kladda färdigt först och renskriva sedan.
  4. Oj, vad kladdigt det blev. (Gärna med extra förvånad röst och maximalt upphöjda ögonbryn).

Det är osäkert om något av de alternativen verkligen kommer att kläckas imorgon.

Annonser

Skriv din åsikt här, tack.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s