Jag önskar (inte) död åt alla P-vakter

Man ska inte klaga. Varför säger man så? Klagar gör man ju ändå, i alla fall jag. Om jag alltid skulle sätta allt i förhållande till svältande barn, så kanske jag skulle sluta klaga också. Men nu lever jag inte på det viset. Det finns nog med depressionsframkallande ämnen i tillvaron ändå, som är svåra att väja för. Dessutom kallar jag det för att ventilera i stället för att klaga, för det är oftast så jag använder det.

Ibland är det bara lite medlidande som behövs. Idag är en sådan dag. Jag behöver lite medlidande för att jag varit klantig. Jag är egentligen en ordentlig person, men det framgår inte alltid. P-vakterna tyckte inte det framgick idag, varpå jag kammade hem en förlust på 650 kr. Jag hade betalat parkeringsavgift, så det var inte därför. Jag läste på böteslappen: Förbud att parkera. Hur kan det vara förbud att parkera på en jättestor parkeringsplats? Jag tittade mig omkring. Det fanns ingen skylt om parkeringsförbud, men det fanns två andra skyltar. Båda var vita. Den ena hade en grå pil åt vänster och den andra hade en grå pil åt höger. Däremellan fanns en lagom stor plats för en bil och där hade jag parkerat.

grå pil vänstergrå pil höger

Mitt tips:

Parkera inte här 😉

På en parkering som lätt rymmer över hundra bilar, lyckas jag alltså parkera på ett ställe där man inte får stå. Om det nu var någon form av gångväg, gångpassage eller liknande så var den varken synlig eller plogad. Jag kan tycka att det finns andra ställen att stå mer olämpligt på, där det kunde vara lite mer givande att ge P-böter. Min åsikt spelar uppenbarligen ingen viktig roll, men jag tar mig friheten att ha den ändå. Jag önskar inte död åt alla P-vakter, men för mig får de gärna sadla om och pyssla med något annat.

Jag hade precis köpt kurslitteratur för ca 700 kr. Jag tyckte det var dyrt för tre böcker, men 650 kr för en P-bot framstår ändå inte som småpotatis i mina ögon. Nej, det är matpengar. Men man ska inte klaga när man självförvållat sin egen fattigdom och kylen inte står tom. Men ventilera går ju fint 😉

4 tankar om “Jag önskar (inte) död åt alla P-vakter

 1. Usch, otroligt irriterande och viktigt att ”ventilera”, för vem gnäller?
  Vi har just ätit fredsgsmiddag här. Gjorde mig till och lagade italienskt med färsk pasta, kycklinglårfile, soltorkade tomater, grädde och parmesanost. Till det gjorde jag en fräsch sallad med ruccola och cocktailtomater mm.
  Barnen är liiite kräsna och äter efter humör, dock hyfsat väluppfostrade ibland. -Mamma, det här var inte min smak, är det ok om jag bara äter pasta?
  Här hade jag nog reagerat starkare om 5-åringen sagt: jag ventilerar bara,( inte gnäller eller klagar)
  Ja ja, de gillar inte maten bättre ens om barnen i Afrika svälter ihjäl, tyvärr.
  Synd att vi inte bor grannar, för det finns lite mat över här dårå…
  Hoppas du får en trevlig helg, P-bot eller ej!
  Kram

  • Vi åt också pasta, men med bacon och ketchup. Det blev lite som det blev idag. Skulle mer än gärna komma och äta er mat 🙂
   Synd att barnen inte gillade den. Du ska nog undvika att lära dem att det kan kallas ventilera. Det skulle kunna bli jobbigt annars 😉
   Hoppas på en trevlig helg både här och hos er.
   Kram

Skriv din åsikt här, tack.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s